Rapper Boef weer op vrije voeten

De vloggende rapper zat sinds maandagavond vast op verdenking van opruiing.

Bart Meesters/ANP

Rapper Boef zit niet langer vast. De vloggende rapper werd maandagavond aangehouden op verdenking van opruiing. Boef blijft wel een verdachte en het onderzoek wordt voortgezet. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag laten weten.

Rapper Boef zou maandagavond via sociale media opgeroepen hebben tot geweld. Zijn doelwit was de Tilburgse rapper Para Soma en diens aanhang. Er gaven zo’n tweehonderd jongeren gehoor aan de oproep. Een enkeling ging gewapend met stokken en pijpen de straat op.

De politie zette meer dan veertig agenten in en wist die avond een massale vechtpartij in de stad te voorkomen. Die zou volgens de politie voortkomen uit een ruzie tussen beide rappers.

Vloggende rapper

Volgens het OM is er niet langer sprake van voldoende mate van verdenking om tot een voorgeleiding over te kunnen gaan. Omdat de 23-jarige rapper niet mee wilde werken aan het onderzoek, kon die conclusie pas donderdag getrokken worden.

Rapper Boef verwierf zijn bekendheid met vloggen. Sommige filmpjes zijn meer dan vijfhonderdduizend keer bekeken. Hij maakte een nummer met rapper Gers Pardoel. Op internet zijn ook filmpjes te zien waarin hij politieagenten treitert.

    • Bas Tooms