Overlast

Poging tot brandstichting in Zaandam

Onbekenden hebben woensdagavond geprobeerd brand te stichten bij een supermarkt in de wijk Poelenburg in Zaandam. Bij dezelfde supermarkt veroorzaakten jongeren de laatste weken overlast. Volgens een woordvoerder van de politie is gezien dat iemand probeerde „rommel” in brand te steken. De politie onderzoekt beelden van bewakingscamera’s om de identiteit te achterhalen. Op YouTube figureert een deel van de jongeren die overlast veroorzaakten in filmpjes over de wijk. Te zien is hoe zij politiemensen uitdagen. Meerdere jongeren kregen een gebiedsverbod opgelegd. De gemeenteraad van Zaanstad praat donderdagavond over de situatie in de wijk en de positie van burgemeester Geke Faber (PvdA). Zij zou op 1 december sowieso haar functie neerleggen. (NRC)

    • Kim Bos