Mojobaas Wilbert Mutsaers binnen jaar alweer weg

Wegens een verschil van inzicht over de toekomst van het bedrijf, is Wilbert Mutsaers binnen een jaar na zijn aantreden alweer opgestapt als algemeen directeur van Mojo. Dat meldt concert- en evenementenorganisator in een persverklaring. Over de aard van het meningsverschil wil Mojo verder niets zeggen, omdat de partijen zijn overeengekomen daarover geen uitspraken te doen. „De beslissing is met wederzijds respect en in goede harmonie getroffen”, wordt in de verklaring gesteld.

Mutsaers kwam eind vorig jaar over van de publieke omroep, waar hij zendermanager was van 3FM, FunX en Radio 6. Daarvoor werkte hij voor muziekuitgevers als Universal en Sony en tussen 1995 en 2000 ook al voor Mojo. In interviews zei hij dat hij op de Nederlandse podia en festivals als Lowlands en Pinkpop, die Mojo organiseert, en in het publiek meer kleur wilde brengen. Ook wilde hij dat Mojo zich zou inzetten voor Nederlandse bands en musici.

Leon Ramakers, die Mojo in zijn lange bewind groot maakte in Nederland, keert tijdelijk terug aan de leiding van het bedrijf, samen met John Mulder. De twee Mojo-veteranen leidden het bedrijf ook al tijdelijk na het vertrek van de vorige topman Dick van Zuijlen. Voorlopig zal er niet actief worden gezocht naar een nieuwe algemeen directeur. Mojo is sinds 2006 in handen van de grote Amerikaanse, beursgenoteerde concert- en evenementenorganisator Live Nation.

    • Daan van Lent