It’s getting hot in herre - en dus streamt iedereen Nelly

Nelly heeft een schuld bij de belastingdienst. Zijn nummer Hot in Herre moet ten minste 402.880.500 gestreamd worden.

Hij bracht het publiek nummers als Hot in Herre, Ride with me en samen met Kelly Rowland had hij een hit met Dilemma. Rapper Nelly werd wereldberoemd door zijn album Country Grammar, dat in 2000 uitkwam. Erg succesvol was hij sindsdien niet meer. Zo meldde entertainmentnieuwssite TMZ dat Nelly nog 2.412.283 dollar moet betalen aan de belastingdienst.

En dat zou zijn bankroet kunnen betekenen. Als de rapper niet met het geld over de brug komt, zullen zijn eigendommen in beslag worden genomen. Hoewel Nelly in onderhandeling is met de belastingdienst, was het voor veel twitteraars duidelijk: Nelly heeft hulp nodig. Onder #SaveNelly en #HotInHerreStreamingParty werd opgeroepen om zijn hit Hot in Herre te streamen.

SPIN Magazine becijferde hoe vaak Nelly’s nummers gestreamd moeten worden. Spotify betaalt artiesten tussen de 0,006 dollar en 0,0084 per stream. Stel dat Nelly het minimum krijgt van 0,006 dollar per stream, dan moeten zijn nummers ten minste 402.880.500 keer gestreamd worden, aldus SPIN Magazine. Als Nelly geluk heeft, en 0.0084 dollar per stream krijgt, dan hoeven zijn nummers ‘maar’ 287.176.547 gestreamd te worden.

Twitter avatar SPINmagazine SPIN Nelly needs at least 287,176,547 “Hot In Herre” streams to pay off his IRS debt https://t.co/LOxDm0NiTr https://t.co/8PKQ6T1253

Even voor de duidelijkheid: over die streams moet Nelly ook weer belasting afdragen en de inkomsten delen met onder meer zijn platenmaatschappij. Onbekend is hoeveel er dan nog overblijft. Nelly zijn belastingproblemen zijn daarmee dus niet meteen opgelost. Maar het doet de bankrekening van de rapper geen kwaad.

Een ding was wél duidelijk, er moest veel gestreamd worden. En daar werd massaal gehoor aan gegeven.

Twitter avatar chulomang lil baked ass boy We can’t save the scratch on nellys face from healing but we can save him from the irs #SaveNelly https://t.co/kGdmMixxY9
Twitter avatar SadderDre ㅤㅤ I couldn’t save Harambe but goddamnit I’m saving you @Nelly_Mo #SaveNelly https://t.co/wzFOHOCVZo

En er werden herinneringen opgerakeld.

Twitter avatar ktgonkt . when Kelly asked Nelly where he was via an excel spreadsheet #SaveNelly

https://t.co/J2gn7p5hFS

Twitter avatar theyhatedr Daniel Nelly gave us hits for the middle school dances. We owe him #SaveNelly
Twitter avatar theyhatedr Daniel Nelly gave us hits for the middle school dances. We owe him #SaveNelly
Twitter avatar penjanigucci penjani who didn’t wear a headband plus a band-aid on the cheek in junior high? we got you bro #SaveNelly