Uitspraak

Twaalf jaar cel in hoger beroep Ton de H. voor doodslag van tapijtverkoopster

De 46-jarige Ton de H. is in hoger beroep veroordeeld tot twaalf jaar celstraf voor het doodsteken van zijn collega Marjon van der Kraan in een tapijtwinkel in Rotterdam. Het OM had achttien jaar geëist wegens moord, maar het hof achtte voorbedachte raad niet bewezen, wel doodslag. Eerder was De H. tot veertien jaar celstraf veroordeeld. Ton de H. werd op in juli 2013 ontslagen na aanranding van zijn collega Marjon. Zes dagen later bracht hij haar met vijftien messteken om het leven. Volgens het hof kan niet worden uitgesloten dat de verdachte, zoals hij zelf verklaarde, met het slachtoffer wilde gaan praten om haar te overtuigen de aanklacht tegen hem in te trekken. Tijdens de uitspraak liep een nabestaande woedend de zaal uit. (NRC)