De Thuiskok: Wortelhotdog

Waar we in Nederland hotdogs van vooraanstaande chefs nog bijzonder vinden, zijn ze in Amerika alweer een stapje verder. Daar maken ze al een tijdje hotdogs van wortel.

1409CUL_thuiskok
De auteurs van Feestvoer vonden die zo lekker, dat ze er zelf een recept voor hebben gemaakt.

Een kopje staat in de ingrediëntenlijst gelijk aan 240 ml. Meng in een middelgrote steelpan de bouillon, beide soorten azijn, sojasaus en de specerijen. Breng zachtjes aan de kook. Meng ondertussen de olie en wortels in een kleine ovenschaal.

Laat de marinade 5 minuten sudderen en giet dan over de wortels. Dek de hele schaal af met aluminiumfolie en laat minimaal 30 minuten en maximaal 1½ uur staan.

Als je klaar bent om de hotdogs te gaan maken, verwarm dan je oven tot 220 graden. Zet de afgedekte schaal in de oven en bak de wortels 20 minuten. Haal dan het folie eraf, roer ze zo’n beetje door of draai ze om en bak ze nog eens 20 tot 25 minuten. Als je erin prikt met een vork, moeten ze zacht zijn aan de buitenkant maar nog een beetje weerstand bieden in het midden. Doe ze op de broodjes, voeg toppings - zoals gebakken uien, chilisaus, ketchup of mosterd - naar keuze toe en serveer meteen. Je kunt ze ook even bewaren en later opwarmen op een goed ingevette grill of BBQ.

Meer lezen over het kookboek? Gezond eten als een gangster

Thug Kitchen, Feestvoer. Uitgeverij: Aerial. Prijs: €24,95