De Thuiskok: Paella

Ook dit Spaanse gerecht is aangepakt door Thug Kitchen, die er een fraaie vegetarische variant van hebben gemaakt. Een kopje is 240 ml.

Meng in een middelgrote pan de bouillon en wijn en breng zachtjes aan de kook. Voeg de saffraan toe, dek af en zet het vuur uit. Laat trekken terwijl je de rest voorbereidt.

Verwarm de olijfolie op middelhoog vuur in een koekenpan of paellapan van 35 tot 45 centimeter doorsnee. Fruit de ui ongeveer 3 minuten. Voeg de paddenstoelen, tomaten en het zout toe en bak 4 tot 5 minuten tot het meeste vocht is verdampt. Doe de limabonen erbij met de knoflook en het paprikapoeder en bak al roerend nog 30 seconden. Voeg de rijst toe en bak die al roerend net lang genoeg mee om hem te mengen met de rest.

Vis de saffraandraadjes uit de bouillon en gooi ze weg. Giet de warme bouillon over het rijstmengsel en roer één keer door, zodat alles goed gemengd is. Breng de boel aan de kook, dek af en zet het vuur laag. Laat ongeveer 25 minuten zachtjes sudderen.

Haal daarna het deksel eraf en leg de asperges, paprika en artisjokharten erop. Duw alles voorzichtig in de rijst en zorg dat de boel nog een minuut of 10 blijft sudderen, tot al het water is geabsorbeerd en het gerecht gebakken gaat ruiken. Druppel het citroensap eroverheen en bestrooi met wat paprikapoeder. Laat ongeveer 10 minuten afkoelen voor je serveert.