serie

Icarus NPO 2, 20.30 21.15u.

Wat gebeurt met het leven van een gevallen publiek figuur? De nieuwe zesdelige serie Icarus (NTR, naar een idee van Pieter Kuijpers) volgt iedere aflevering een persoon die een prominente rol speelde in de maatschappij, maar uiteindelijk te dicht bij de zon vloog. Hoe pakt hij of zij het leven weer op? Elk aflevering heeft de vorm van een losstaande, gefictionaliseerde documentaire. Om de verschillende Icarus-figuren te portretteren werden zes schrijvers gekoppeld aan zes regisseurs (een mix van gevestigde namen als Eddy Terstall en nieuwere namen als Sabine Lubbe Bakker). Er worden geen feitelijke gebeurtenissen verfilmd, het gaat de makers over de onderliggende thematiek. Dat kan lastig zijn, want het gaat wel over echte mensen. In de serie gebruikt men alleen de voornaam van de hoofdpersoon, maar het is overduidelijk over wie het gaat . De eerste aflevering gaat over ex-policita Rita, gespeeld door Yvonne van den Hurk.

Ze vindt dat ze lang genoeg door politiek Den Haag buitenspel is gezet, en heeft een plan uitgedacht om haar maatschappelijke comeback te maken.

Volgende week: Diederik de frauderende wetenschapper.

    • Auteur Onbekend