Real wint in slotfase van Sporting, Dortmund vernedert Warschau

Debutant Leicester City boekte een riante overwinning bij Club Brugge (3-0). Tottenham Hotspur verloor verrassend van AS Monaco (1-2).

Christiano Ronaldo ontvangt de felicitaties na de gelijkmaker tegen zijn oude club Sporting Portugal.
Christiano Ronaldo ontvangt de felicitaties na de gelijkmaker tegen zijn oude club Sporting Portugal. Foto Gerard Julien/ AFP

Met grootste moeite heeft titelverdediger Real Madrid in eigen huis gewonnen van Sporting Portugal. Pas in de slotfase boogden Christiano Ronaldo en Alvaro Morata de achterstand om in winst (2-1).

Debutant Leicester City boekte een riante overwinning bij Club Brugge (3-0). Dortmund scoorde maar liefst zes keer in en tegen Legia Warschau, Manchester City wist ook meerdere malen het net te vinden. Zij wonnen thuis met 4-0 van Borussia Mönchengladbach. Tottenham Hotspur, met invaller Vincent Janssen, verloor op Wembley verrassend van AS Monaco (1-2).

Madrid ontsnapt in laatste minuten

De opening van het miljoenenbal draaide voor Real Madrid bijna uit op een fiasco. Het sterrenelftal met Karim Benzema, Gareth Bale en Christiano Ronaldo - die speelde tegen zijn oude club Sporting Portugal - kon lange tijd weinig uitrichten. De bezoekers uit Portugal bleven redelijk eenvoudig overeind in Bernabéu.

Kort na rust stelde de voormalig eredivisiespeler Bryan Ruiz (FC Twente, PSV) zijn Braziliaanse teamgenoot Bruno César in staat om te scoren. De middenvelder klopte doelman Kiko Casilla in de verre hoek. In de slotfase was Ronaldo eerst nog ongelukkig met een schot op de paal, maar in 89ste minuut wist hij wel te scoren. Een vrije trap schoot hij subliem raak. Diep in blessuretijd wist aanvaller Morata nog de winst binnen te slepen.

De Nederlandse voetballers Bas Dost en Marvin Zeegelaar speelden de gehele wedstrijd voor Sporting Portugal.

Mario Götze scoort bij rentree

In de andere poulewedstrijd was Borussia Dortmund veel te sterk voor Legia Warschau: 0-6. Na zeven minuten scoorde Mario Götze, zijn eerste doelpunt sinds zijn
veelbesproken terugkeer bij Borussia na drie seizoenen voor Bayern München. Andere doelpuntenmakers waren Sokratis Papastathopoulos, Marc Bartra, Raphaël Guerreiro, Gonzalo Castro en Pierre-Emerick Aubameyang. De volgende speelronde gaat tussen de toppers Borussia en Real.

De Engelse kampioen Leicester City wist haar eerste optreden in de Champions League om te zetten in een overduidelijke overwinning. In eigen huis werd Club Brugge met 3-0 geklopt. Al na vijf minuten kwam de ploeg van trainier Claudio Ranieri op voorsprong door een doelpunt van Marc Albrighton. De tweede treffer onstond door een fout van voormalig Ajaxied Stefano Denswil. Hij speelde de bal ongelukkig terug waarna aanvoerder Timmy Simons spits Jamie Vardy vloerde. Uit de vrije trap scoorde Riyad Mahrez. Het derde doelpunt werd ook gemaakt door Mahrez, hij benutte een penalty.

Andere uitslagen:
FC Kopenhagen - Porto 1-1
Juventus - Sevilla 0-0
Bayer Leverkussen - CSKA Moskou 2-2
Olympique Lyon - Dinamo Zagreb 3-0