Oud-hoofdredacteur eist rectificatie Revu

Het weekblad zou uit naam van Schrijver een redactioneel commentaar hebben geplaatst, wat hij nooit zou hebben goedgekeurd.

Marijn Schrijver, oud-hoofdredacteur van weekblad Nieuwe Revu. Foto: Remko de Waal / ANP

De oud-hoofdredacteur van weekblad Nieuwe Revu, Marijn Schrijver, eist rectificatie van het blad om een commentaar dat in zijn naam is geschreven. Dat meldt Villamedia. Schrijver moest anderhalve week geleden per direct het pand verlaten, maar trof in het meest recente nummer een namens hem geschreven commentaar waarin de lezers werden bedankt.

Volgens Schrijver heeft hij deze tekst niet zelf geschreven of geaccordeerd, maar hij wordt er wel met naam en foto bij vermeld. De introductie van het redactioneel is als volgt:

‘Dit is ‘m dan, mijn laatste Revu als hoofdredacteur. Ik wil u, de lezer, graag bedanken voor de anderhalf jaar waarin ik op deze plek mijn gedachten met u heb mogen delen. Ik hoop dat u van mijn laatste nummer geniet, en wens de redactie veel plezier en succes met het maken van nog vele mooie Revu’s’.

Advocaat Yvonne Berkeljon van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) heeft het tijdschrift om rectificatie gevraagd, waar tot op heden nog geen gehoor aan is gegeven.

Aanvankelijk weinig vertrouwen

Samen met adjunct Casper Sikkema leidde Schrijver Revu sinds april 2015. Op dat moment had uitgeverij Pijper Media het noodlijdende blad overgenomen van het Finse Sanoma.

Hoewel hij aanvankelijk weinig vertrouwen toonde in de toekomst (hij twijfelde zichzelf ‘de laatste hoofdredacteur van Revu’ te noemen in zijn Twitterbio), sprak hij toch vol ambitie over zijn aanstelling: “het is een avontuur, gedroomde rock ‘n roll. Dit jaar zal me de rest van mijn leven bijblijven.”

Interview Marijn Schrijver: Haalt hij de zwevende lezer terug?

Sikkema vertrok eind maart naar de Nederlandse tak van Vice, om daar hoofdredacteur te worden. Sinds het vertrek van Schrijver heeft adjunct-hoofdredacteur Jonathan Ursum het roer overgenomen.

    • Sjoerd Klumpenaar