Kattenmoe? Hier krijgt elke hond minimaal 10/10 punten

Klaar met die eeuwige kattenfilmpjes? Op dit Twitteraccount hebben juist honden een streepje voor.

Foto: Screenshot Twitter / @dog_rates

De kat staat toch wel symbool als hét social media-dier bij uitstek. De foto’s en video’s van katten lijken niet trendgevoelig te zijn - ze zijn onverminderd populair en worden sinds we sociale media gebruiken zonder weerga gedeeld.

Zo zou kattenberoemdheid Tard the Grumpy Cat tientallen miljoenen waard zijn, bestaan er kattenaccounts die zich qua volgers kunnen meten met supersterren en werd er in Wenen zelfs een speciaal kattenfilmpjesfestival georganiseerd.

Wat moet je als hondenliefhebber?

Voor kattenhaters en/of hondenliefhebbers kunnen Twitter en Instagram om die reden soms een wat eenzame plek zijn. Voor deze mensen begon de Amerikaanse student Matt Nelson eind vorig jaar een twitteraccount. Het achter Dog Ratings is simpel: jij stuurt een foto in van je hond, Matt beoordeelt hem en schrijft er een grappige tweet bij. Voor hondenfans een feestje, want elke hond scoort minimaal 10 punten uit 10 - en in de regel zelfs meer.

Twitter avatar dog_rates WeRateDogs™ Meet Roosevelt. He’s preparing for takeoff. Make sure tray tables are in their full pupright & licked position
11/10 https://t.co/7CQkn3gHOQ
Twitter avatar dog_rates WeRateDogs™ Guys this is getting so out of hand. We only rate dogs. This is a Galapagos Speed Panda. Pls only send dogs… 10/10 https://t.co/8lpAGaZRFn
Twitter avatar dog_rates WeRateDogs™ This is Bungalo. She uses that face to get what she wants. It works unbelievably well. 12/10 would never say no to https://t.co/0Fcft7jl4N

Dog Ratings bleek een succes - in enkele maanden verzamelde Matt duizenden volgers op zijn Twitter- en Instagramaccount. Het succes van de accounts werd hem bijna te veel: er kwamen aanvallen door trolls die in zijn succes wilden meedelen of zijn pagina offline wilden hebben. Toch bestaat Dog Ratings nog altijd - met ruim 400.000 volgers. En zoveel volgers kunnen er toch niet naast zitten?