Hillary Clinton heeft een milde vorm van longontsteking

Dat meldt haar campagneteam op basis van de behandelend arts van Clinton.

Hillary Clinton op 9 september 2016. Foto Andrew Harnik / AP

De Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton heeft een niet-besmettelijke vorm van longontsteking. De oorzaak daarvan is bacterieel en daarom heeft Clinton een tiendaagse kuur van antibiotica voorgeschreven gekregen, zo meldt persbureau Reuters op basis van haar campagneteam.

De behandelend arts van Clinton bracht donderdagochtend een rapport uit over de gezondheidstoestand van de presidentskandidaat. Bijgevoegde documenten zouden laten zien dat Clintons cholesterol en bloeddruk normale waarden vertonen. Haar mentale gezondheid zou “excellent” zijn.

Lees ook: Hillary Clinton heeft een longontsteking, hoe gevaarlijk is dat?

9/11-herdenking

De gezondheid van Clinton werd zondag ineens wereldnieuws. De 68-jarige presidentskandidaat verliet die dag onverwacht een 9/11-herdenking omdat ze zich niet lekker voelde. Haar campagneteam liet eerst in een verklaring weten dat ze zich oververhit voelde, daarna kwam de lezing dat Clinton vrijdag al gediagnosticeerd was met een longontsteking.

In een video is te zien hoe Clinton de herdenking wankel verliet:

    • Maarten Back