Filmbijlage

Online verkiezing van NRC: stem op de beste film van de afgelopen vijf jaar

Is Intouchables de beste film van de afgelopen vijf jaar? Of de meeste overschatte? Een van onze filmrecensenten, Coen van Zwol, vindt dat laatste. Maar de filmredactie van NRC wil nu de mening van de lezers weten. Bij een grote onlineverkiezing kunnen NRC-lezers de komende twee weken stemmen op de film die zij de laatste vijf jaar de beste vonden (nrc.nl/filmwedstrijd). De aanleiding voor deze filmpoll is een feestelijke: NRC viert het vijfjarig bestaan van een aparte filmbijlage. Daarom organiseert de krant op 23 oktober een NRC Filmdag in het Ketelhuis in Amsterdam. Daar zullen previews te zien zijn van films die nog in de bioscoop moeten verschijnen en de winnaar van de NRC Filmverkiezing vertoond worden. De NRC-filmredactie heeft een lijst van 100 films samengesteld die tussen 2011 en 2016 verschenen. Die zijn op nrc.nl voorzien van trailers en recensies. Daarop kan je aangeven welke je favoriet is. Maar lezers kunnen, als zij een film missen, er ook zelf een voordragen, via kunst@nrc.nl of Facebook.

Wat was de beste film van de afgelopen vijf jaar Twee, pagina 1-4