eredivisie

FC Twente droomt weer van Europees voetbal

Over twee jaar wil FC Twente zich weer mengen in de strijd om Europees voetbal. Dat staat in het beleidsplan ‘Gewoon doen, gewoon Doen’. De club uit Enschede krabbelt op na een periode waarin een faillissement en het verlies van de licentie net werden voorkomen. Een van de plannen die moeten leiden tot een structurele terugkeer aan de top is het opzetten van een nieuw opleidingscentrum in Enschede, het liefst in de buurt waar het oude stadion Diekman stond. De beleidsvisie 2020 kwam tot stand na ruim zestig interviews met betrokkenen. Zonder dat de club nog langer grote financiële risico’s wil nemen, is de ambitie onverminderd groot: een vaste plaats in de top-6 vanaf 2020. Aan het eind van het seizoen 2018-2019 moet de club zich weer kunnen plaatsen voor Europees voetbal. (ANP)

    • Ward op den Brouw