Duitse ambassade Turkije sluit opnieuw wegens dreiging

In maart sloot de Duitse ambassade in het land ook al vanwege “concrete aanwijzingen voor een aanslag”.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Turkse premier Ahmet Davutoglu tijdens een persconferentie in Ankera over het vluchtelingenprobleem.
De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Turkse premier Ahmet Davutoglu tijdens een persconferentie in Ankera over het vluchtelingenprobleem. Foto Adem Altan/ AFP

Duitsland heeft haar ambassade in de Turkse hoofdstad Ankara opnieuw gesloten, vanwege “aanwijzingen voor een aanslag”. Dat meldt de Duitse krant Süddeutsche Zeitung. In maart sloot de Duitse ambassade in het land ook al vanwege “concrete aanwijzingen voor een terroristische aanval”.

Naast de ambassade zijn ook Duitse scholen in Turkije, die overigens nog niet begonnen waren vanwege de vakanties, de komende twee dagen gesloten. Het consulaat in Istanbul ligt vlakbij het populaire Taksimplein, waar vaak demonstraties plaatsvinden.

Toen de ambassade in maart sloot, liet de Duitse regering weten dat Duitsers die in Turkije verbleven waakzaam moesten zijn.

Zelfmoordaanslag

Begin januari kwamen bij en zelfmoordaanslag in het centrum van Istanbul negen Duitsers en een Peruaan om het leven. De aanslag vond plaats bij de Sultan Ahmetmoskee, beter bekend als de ‘Blauwe Moskee’. Een aanhanger van Islamitische Staat (IS) zou verantwoordelijk zijn voor de aanslag.

In Duitsland werd na de aanslag gevreesd dat deze specifiek bedoeld was om Duitsers te treffen.

Lees ook: Duitsland vreest dat aanslag Istanbul gericht was tegen Duitse toeristen