Drie arrestaties Poelenburg, rustige nacht

De verdachten werden opgepakt omdat zij het ingestelde samenscholingsverbod hadden overtreden.

Politie in de wijk Poelenburg in Zaandam waar jongeren voor onrust zorgen door overlast en intimidatie. Foto: Robin Utrecht / ANP

De politie heeft in de Zaandamse wijk Poelenburg vannacht opnieuw drie mensen aangehouden. Dat meldt de politie Noord-Holland op Twitter. Verder was er sprake van rustige nacht in de wijk, die te maken heeft met overlast van Turks-Nederlandse hangjongeren.

Twitter avatar POL_MKoenekoop Mike Koenekoop #Zaandam. Wederom drie aanhoudingen #Poelenburg. #zerotolerance

Dinsdag werden al negen jongeren opgepakt nadat zij zich niet aan het samenscholingsverbod hadden gehouden, dat de gemeente heeft ingesteld. Eén van hen zit nog vast. Bij een inval in zijn huis nam de politie gegevensdragers in beslag. Het zou gaan om de negentienjarige Ismail I., de vlogger wiens filmpjes op sociale media de afgelopen dagen voor veel commotie zorgden. Hij is opgepakt wegens opruiing.

In nrc.next vanmorgen: Zaans ‘tuig van de richel’ reageert alleen stress af

Dinsdagavond was er een informatiebijeenkomst in de wijk tussen zo’n vijftig buurtbewoners en de betrokken overheidsinstanties. Tijdens de bijeenkomst was er extra politie aanwezig in de buurt van het wijkcentrum. De overlastgevende jongeren waar het om gaat waren niet aanwezig.

    • Sjoerd Klumpenaar