Dopingverdenkingen

Biles en Williams spreken beschuldigingen tegen

Turnster Simone Biles en tennisster Venus Williams hebben de dopingverdenkingen weersproken die Russische hackers hebben geuit. Door de cyberaanval op het wereldantidopingbureau WADA kwamen medische gegevens van deelnemers aan de Olympische Spelen van Rio op straat te liggen. Biles, de Amerikaanse winnares van vier gouden medailles in de turnhal, zei op Twitter dat ze „de regels altijd heeft gevolgd”. Ze heeft ADHD en slikt daarvoor medicijnen. „Niets om me voor te schamen”, zei Biles, de Amerikaanse vlaggendraagster bij de sluitingsceremonie. De hackers ontdekten een lijst met sporters die om medische redenen verboden middelen konden nemen, onder hen ook Williams en basketbalster Elena Delle Donne. Ook zij ontkennen tegen de regels te hebben gehandeld. (ANP)

    • Ward op den Brouw