Dit vindt NRC van de films die deze week uitkomen

Grootste probleem van ‘Bridget Jones’s Baby’: Bridget is met haar tijd meegegaan. Ze is Bridget-af.

 • ●●●●●

  Bridget Jones’s Baby: Romantische komedie

  Het grootste gedeelte van de film worden de romantisch-komische perikelen met vaart en flair gebracht. Lach en traan doen hun werk. En dan zakt het in. Grootste probleem: Bridget is met haar tijd meegegaan. Ze is Bridget-af. Ze heeft nu de keuze tussen liefst twéé ridders op het witte paard, dus waarom voor degene in het verroeste harnas kiezen? Lees de recensie: Bridget Jones is aardig, maar niet Bridget Jones

  Regie: Sharon Maguire. Met: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey. In: 132 bioscopen.

 • ●●●●●

  The Infiltrator: Biopic

  Undercoveragenten zijn tragische figuren, geplaagd door loyaliteitsconflicten in de onderwereld en aanpassingsproblemen thuis: zie Point Break, The Departed, Donnie Brasco.
  DEA-agent Robert Mazur bestaat echt: hij sloeg zijn grootste slag toen hij in 1986 als witwasser Robert Mossela in het Medellín-kartel infiltreerde en de louche BCCI-bank sloopte. Daarover gaat The Infiltrator. Lees de recensie: Infiltreren doe je zo

  Regie: Brad Furman. Met: Bryan Cranston, John Leguizamo, Diane Kruger. In: 32 bioscopen.

 • ●●●●●

  Blair Witch: Horror

  In Blair Witch gaat een jongen samen met wat vrienden op zoek naar zijn zus, Heather uit The Blair Witch Project, nadat hij denkt een glimp van haar te hebben opgevangen op YouTube. Een stel weirdo’s is hun gids door de onherbergzame bossen, waar nog steeds de geest van een wraakzuchtige heks zou rondwaren. Al snel gebeuren er enge dingen. Lees de recensie: Af en toe eng, meestal niet

  Regie: Adam Wingard. Met: James Allen McCune, Callie Hernandez, Corbin Reid, Wes Robinson. In: 57 bioscopen.

 • ●●●●●

  Ma ma: Drama

  Als bij Magda (Penélope Cruz) borstkanker wordt geconstateerd, reageert ze opvallend laconiek. Werkloos, in huwelijkscrisis en nu dit. Om zichzelf, maar vooral haar gevoelige zoontje Dani te beschermen, ontwikkelt zij een niets-aan-de-handhouding. Man weg? Waarom niet aanpappen met die leuke voetbalscout die bij een tragisch ongeluk zijn vrouw en kind verloor? Haaruitval door chemo? Gewoon zelf vol trots je haar afscheren in een scène die herinnert aan de stoere Demi Moore in G.I. Jane (1997). Lees de recensie: Een slechte smartlap

  Regie: Julio Medem. Met: Penélope Cruz, Luis Tosar, Asier Etxeandia. In: 6 bioscopen.

 • ●●●●

  Lo and Behold: Reveries of a Connected World: Documentaire

  Lo and Behold bereikt zijn doel: je verlaat verbaasd hoofdschuddend de bioscoop over alle ideeën die Herzog op je afvuurde. Met zo’n typische Herzog-vraag als uitsmijter: droomt internet van zichzelf? Als ons bewustzijn het resultaat van complexe systemen is, kan internet dan geen bewustzijn ontwikkelen zonder dat wij dat merken? Onze darmflora is zich ook niet van ons bewust. Herzogs experts geloven daar niks van: internet is nog lachwekkend simpel naast de complexiteit van het menselijk brein. Maar na Lo and Behold ben je er niet echt gerust op. Lees de recensie: Het internet volgens Werner Herzog

  Regie: Werner Herzog. In: 15 bioscopen

 • ●●●●●

  Desde allá: Psychotriller

  Het thema van de film: de enorme verschillen tussen twee mannen die elkaar alleen maar kortstondig passeren. Sociale klasse, generatie, het taboe op homoseksualiteit: het maakt ze tot tragisch geïsoleerde 3D-figuren in een impressionistisch schilderij. En dat levert betoverende, hypnotiserende cinema op. Al zijn ‘mooi’ of ‘poëtisch’ de verkeerde woorden voor hun tragische lot. Lees de recensie: Ongetemd, ongeremd en onveilig

  Regie: Lorenzo Vigas. Met: Alfredo Castro, Luis Silva. In: 15 bioscopen.

  • Lisa Vos