Defensie-industrie

Verenigde Staten verhogen militaire hulp aan Israël

De Verenigde Staten gaan Israël de komende tien jaar 38 miljard dollar (bijna 34 miljard euro) aan militaire hulp geven. Dat komt neer op 3,8 miljard dollar per jaar, een verhoging van 700.000 miljoen ten opzichte van de huidige situatie. Nog nooit eerder kreeg een land zoveel militaire hulp van de VS. Het nieuwe akkoord over de militaire hulp zal vandaag door beide landen worden ondertekend. De onderhandelingen hebben tien maanden geduurd en verliepen stroef. De Israëlische premier Netanyahu hoopte op meer geld. En de Amerikanen eisten dat Israël het geld niet meer zou besteden aan de eigen defensie-industrie, maar aan de Amerikaanse. Palestijnse groeperingen oefenden direct kritiek uit op de overeenkomst. (Reuters)

    • Liza van Lonkhuyzen