Wedstrijd Manchester City-Borussia afgelast om onweer

De Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers besloot dat het door de heftige weer in en rondom het stadion in Manchester niet veilig genoeg is.

Björn Kuipers test het veld in het stadion van Manchester City.
Björn Kuipers test het veld in het stadion van Manchester City. Foto Carl Recine/Reuters

De wedstrijd tussen Manchester City en Borussia Mönchengladbach in de groepsfase van de Champions League is afgelast door scheidsrechter Björn Kuipers. Volgens de Nederlandse leidsman is het vanwege de hevige storm die Manchester dinsdagavond teistert rondom het stadion niet veilig genoeg om de wedstrijd door te laten gaan.

Twitter avatar ManCity Manchester City Club announcement: Tonight’s #UCL match between #mcfc and @borussia_en has been postponed due to adverse weather conditions. #cityvbmg

Kuipers heeft het besluit in overleg met officials van beide clubs en de UEFA genomen. Het lijkt erop dat het veld wel bespeelbaar is, maar dat de veiligheid van de spelers en fans door de hevige regenval en onweer in het geding zou zijn. De wedstrijd wordt nu mogelijk verplaatst naar woensdag, zoals het reglement van de Europese voetbalbond voorschrijft. Anders wordt de wedstrijd op een ander moment in de nabije toekomst afgewerkt.

City en Borussia komen uit in groep C, waarin ook Celtic en FC Barcelona vanavond uitkomen. Bij Barcelona zit doelman Jasper Cillessen, die deze zomer overkwam van Ajax, op de bank.

Heel Manchester platgelegd

Het heeft de afgelopen uren zo hard geregend en geonweerd in de regio Manchester dat verschillende straten in het centrum onder water staan, melden lokale media. Ook heeft het lokale vervoersbedrijf al het het openbaar vervoer stilgelegd nadat twee metrostations waren geraakt door de bliksem. Verschillende vluchten zijn omgeleid of vertraagd door het noodweer. De storm volgt op een van de warmste septemberdagen ooit gemeten in Groot-Brittannië. Op sommige plekken werd het 34 graden Celsius.

Twitter avatar ManCity Manchester City The drama of the lightning storm above the Etihad Stadium tonight captured by @LibbyLibbyh7. #mcfc #cityvbmg https://t.co/dvtDl0R8Wd