PSV verliest eerste CL-duel van Atlético Madrid

Aan één goal hadden de Spanjaarden in een vermakelijke wedstrijd in het Philipsstadion genoeg: 0-1.

Andrés Guardado baalt als hij een penalty heeft gemist in de wedstrijd tussen PSV en Atlético Madrid in de groepsfase van de Champions League.
Andrés Guardado baalt als hij een penalty heeft gemist in de wedstrijd tussen PSV en Atlético Madrid in de groepsfase van de Champions League. Foto Olaf Kraak/ANP

Het is PSV niet gelukt voor een derde keer op rij Atlético Madrid negentig minuten lang niet te laten scoren. Aan één goal hadden de Spanjaarden in een vermakelijke wedstrijd in het Philipsstadion gelijk genoeg: 0-1.

De wedstrijd in de groepsfase van de Champions League begon stormachtig toen PSV al na vijf minuten dacht te scoren. Wegens onduidelijke redenen werd het doelpunt afgekeurd. Er volgde een eerste opwindende eerste helft, met kansen, kaarten, een niet gegeven strafschop en na 42 minuten een goal van Saúl Ñíguez. Even later kreeg PSV de grootste kans langszij te komen nadat de scheidsrechter in een schwalbe van Luciano Narsingh binnen het strafschopgebied trapte. Andrés Guardado miste de strafschop echter jammerlijk.

Na rust bleven beide ploegen kansen krijgen, en claimde PSV opnieuw een strafschop na hands van een verdediger van Atlético. Ondanks de aanvallende intenties van PSV, en een paar grote kansen in de slotfase, kwam er in de score geen verandering meer. Door de overwinning gaat Atlético nu samen met Bayern München aan de leiding in groep D. De Duitsers wonnen gemakkelijk van het Russische Rostov met 5-0.

De andere uitslagen op een rijtje:
PSG - Arsenal 1-1
FC Basel - Ludogorets 1-1
Dynamo Kiev - Napoli 1-2
Benfica - Besiktas 1-1
FC Barcelona - Celtic FC 7-0
Manchester City - Borussia Mönchengladbach afgelast