Luchtvaartautoriteit minder blij

Pilotenfilm ‘Sully’ is een hit voor Clint Eastwood

Clint Eastwoods Sully was afgelopen weekend de best bezochte film in Amerika, hetgeen fijn is voor studio Warner Bros. die in drie dagen 35,5 miljoen dollar incasseerde. De film over piloot ‘Sully’ Sullenberger die een noodlanding maakte op de Hudson in 2009 en zo de levens van de 155 mensen aan boord redde, werd bekritiseerd door de National Transportation Safety Board (NTSB), die er slecht afkomt: men opent een heksenjacht op Sullenberger, trekt zijn expertise in twijfel en hekelt zijn beslissing op de Hudson te landen. „We zijn niet de KGB. We zijn niet de Gestapo”, aldus de man die het onderzoek in 2009 leidde, een standaardprocedure na vliegtuigongelukken. Maar de conservatieve Republikein Eastwood heeft het niet zo op met overheidsdienaren.