Interview in Variety

Shia LaBeouf haalt uit naar oude mentor Spielberg

De labiele Hollywoodster Shia LaBeouf zoekt het na een serie arrestaties, dronken wangedrag en rare projecten in arthousefilm en scoorde met American Honey een hit in Cannes. Hij zegt droog te staan, maar blijft ruzie zoeken, getuige zijn interview in vakblad Variety met een tirade tegen Steven Spielberg, die een aantal van zijn films produceerde en hem regisseerde in Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull: „Je denkt dat hij je van het is, maar realiseert je niet de Spielberg te ontmoeten van wie je droomt [...] Hij is meer een fucking bedrijf dan een regisseur. Alles is doodgepland, je hebt 37 seconden voor je zin.” Zoveel openhartigheid valt slecht in Hollywood, zo blijkt wel uit de reactie van Harrison Ford toen LaBeouf in 2011 een keer leegliep: „He’s a fucking idiot.”