Hoe Woody Allen viel voor het huisvarkentje van Miley Cyrus

hoort de beheerst wilde Miley Cyrus praten over haar werk met Woody Allen.

Voor ze gaat zitten wil Miley Cyrus (23) haar billen even laten zien. Ze buigt voorover in twerkhouding en wijst trots op haar strakke spijkerbroek, versierd met een afbeelding van haar varken, genaamd Pig Pig.

Met paarden, honden en huisvarken woont Cyrus op haar ranch buiten Los Angeles. Over Pig Pig begint ze omdat de 80-jarige Woody Allen dat prachtig vond. De intellectuele filmmaker en de wilde popster kregen een warme band door dierenliefde. Dat denkt Cyrus tenminste. „Laat Pig Pig nog eens zien”, smeekte hij volgens haar tijdens de opnamen van Crisis in Six Scenes. Waarna Cyrus braaf haar telefoon vol foto’s van het varken tevoorschijn haalde.

Miley Cyrus speelt in de eerste tv-serie die Allen voor Amazon Studios regisseerde. Dat hij zijn oog liet vallen op Cyrus – en de 84-jarige actrice Elaine May – is opmerkelijk. Cyrus werd beroemd als Hannah Montana in Disneys gelijknamige kinderserie. Inmiddels toert ze de wereld rond als popzangeres en trekt de aandacht met bizar gedrag, zoals vrijwel naakt op het podium verschijnen met een ferme voorbind-dildo. Als actrice duikt ze slechts op in flops.

Maar dit is het jaar van Miley Cyrus. Niet alleen door Woody Allen, The Voice vroeg haar in de jury. Het blijft de vraag hoe dit kindsterretjes uit de Disneystal landt. Goed, zoals Justin Timberlake en Ryan Gosling? Wisselend, zoals Britney Spears? Of draait ze door, zoals Shia LaBeouf? Cyrus komt „totally crazy” over. Maar dat is de bedoeling: het zijn haar eigen woorden. Tijdens een persontmoeting rolt twee keer de zin „de tijd fucking vliegt als je stoned bent” van haar lippen. Maar het is gecontroleerd wild, niet zielig wild, zoals (voormalig Disney-ster) Lindsay Lohan. „Ik wil gewoon niet dat ze het woord ‘saai’ op mijn grafsteen schrijven”, zegt Cyrus.

Woody Allen noemt haar een talent: met Cyrus trekt zijn tv-serie hopelijk jonge fans van het popicoon. En misschien nemen ze opa Woody op de koop toe.