‘Hillary Clinton wil haar campagne vrijdag hervatten’

Zondag verliet Clinton onverwacht een 9/11-herdenking vanwege haar gezondheid.

De Democratische presidentskandiaat verlaat het appartement van haar dochter in New York.
De Democratische presidentskandiaat verlaat het appartement van haar dochter in New York. Andrew Harnik / AP

De Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton wil haar campagne vrijdag hervatten, mits ze zich dan goed voelt. Dat meldt het Amerikaanse MSNBC volgens Reuters. Zondag werd bekend dat Clinton een tweedaagse fondsenwerftrip naar Californië opschortte wegens haar gezondheid.

Clinton heeft vrijdag een evenement in Washington van de Black Women’s Agenda, een belangenbeweging voor zwarte vrouwen, op de planning. Clinton liet maandag via Twitter weten dat ze zich beter voelt:

Twitter avatar HillaryClinton Hillary Clinton Thanks to everyone who’s reached out with well wishes! I’m feeling fine and getting better. -H
Twitter avatar HillaryClinton Hillary Clinton Like anyone who’s ever been home sick from work, I’m just anxious to get back out there. See you on the trail soon. -H

De gezondheid van Clinton werd zondag ineens wereldnieuws. De 68-jarige presidentskandidaat verliet die dag onverwacht een 9/11-herdenking omdat ze zich niet lekker voelde. Haar campagneteam liet eerst in een verklaring weten dat ze zich oververhit voelde, daarna kwam de lezing dat Clinton vrijdag al gediagnosticeerd was met een longontsteking.

Lees ook: Hillary Clinton heeft een longontsteking, hoe gevaarlijk is dat?

In een video is te zien hoe Clinton de herdenking wankel verliet:

Enkele uren na haar vertrek liet Clinton zich aan journalisten op straat in New York weten dat ze zich weer uitstekend voelde. De gezondheid van Clinton ligt onder een vergrootglas omdat Donald Trump in zijn campagne vaker stelt dat ze niet gezond genoeg is voor het presidentschap.

Lees ook: Hillary Clinton geeft in rampzalig weekend drie cadeaus aan Donald Trump