Even spannend als je mail lezen

Endless Mine is een game die niet meedoet aan de retro-graphics-trend die mobiele games nu al tijden domineert. Deze aanpak redt het spel niet. In de huid van een intergalactische ongedierteverdelger genaamd Jimbobway kruipen en door de krochten van planeet Kryon-89 vliegen is net iets te veel gevraagd.

Het uiterlijk van de game en de besturing doen denken aan de misbaksels die je vroeger speelde (of als je het ongeluk had om die te spelen) op de Philips CD-i. Laten we duidelijk zijn, deze te vroeg geboren versie van de PlayStation was geen succes.

In Endless Mines beweeg je de mislukte astronaut door aan de linkerkant van het scherm naar boven en beneden te swipen. Schieten doe je door aan de rechterkant te tikken. Dat is zo enerverend als je mail checken.

Om al deze handelingen eindeloos te verrichten zoals Endless Mines wil, is de doodsteek van je plezier in het spel. Dan speel je liever nog die CD-i-spellen zoals Escape from CyberCity of Mutant Rampage: Bodyslam. Die zijn met de jaren niet beter geworden maar hebben wel een cultstatus gekregen.

Teksten