Een soort Groundhog Day

Pittsfield heeft veel weg van de legendarische komedie Groundhog Day met Bill Murray en de prachtige roman Life after life van de Britse schrijver Kate Atkinson. Met deze vergelijkingen zal de game van ontwikkelaar Little Thingie heel wat harten winnen.

In Pittsfield speel je de aan geheugenverlies lijdende Vina, die na een auto-ongeluk op zoek gaat naar haar vrienden en uit de donkere spookstad Pittsfield moet ontsnappen. Maar er is iets geks aan de hand. Als Vina tijdens haar queeste sterft, wordt ze weer in hetzelfde bed wakker als na haar ongeluk. Doordat het spel zo prachtig minimalistisch geanimeerd is, wordt voorkomen dat dit leven-na-de-dood-concept verzandt in lichtvoetigheid.

Pittsfield is wel een game waar je veel geduld voor zult moeten hebben: het barst van de tekstballonnetjes en je zult veel ruimtes moeten doorzoeken op aanwijzingen die de dramatische Groundhog Day-achtige gebeurtenissen kunnen verklaren. Maar wie genoeg tijd in het spel investeert, krijgt er een gelaagd immersief verhaal voor terug.