Zwolse pechvogel kalmpjes na scoren Goal van het Weekend

Ooit in onfortuinlijke dienst van PEC, nu met de mooiste goal van het weekend. Ook Bas Dost, Siem de Jong en Dimitri Payet komen nog voorbij.

Bas Dost: wat een week. Miste een 100 procent kans voor Oranje tegen Zweden om even later in blessuretijd een zuiver doelpunt te zien worden afgekeurd. Dit weekend opende hij zijn rekening voor z’n nieuwe club Sporting.

Over Zweden gesproken: Zlatan hing ‘m er lekker in in de derby tegen Manchester City en heeft nu, net als ooit Robin van Persie, in zijn eerste vier duels voor United gescoord. Ook Siem de Jong scoorde, en best mooi, bij zijn terugkeer op de Hollandse velden. Prima assist trouwens dit weekend van EK-smaakmaker Dimitri Payet.

3. Laurent Koscielny (Arsenal)

De Premier League leverde best wat aardigs dit weekend. Leroy Fer scoorde voor Swansea bijvoorbeeld alweer z’n derde goal in vier duels. Er werden ook twee omhaals gemaakt. Diego Costa redde er een punt mee voor Chelsea, maar bij hem ligt niet bepaald de gunfactor dus gaan wij heel subjectief voor Koscielny:

2. André Bjerregaard (AC Horsens)

Komt niet vaak voor dat er echt helemaal niets informatiefs over een doelpuntenmaker te vertellen valt, maar André Bjerregaard komt toch wel heel dichtbij. Ja, hij verlengde eerder dit jaar bij AC Horsens omdat beide partijen - oh verrassing - tevreden waren met elkaar. Maar verder? André beleefde nooit een mislukt jeugdavontuur bij een Europese topclub, is ook geen obscuur Deens international en won nog nooit een prijs. Dit weekend wél een knap doelpunt trouwens:

1. Rúnar Már Sigurjónsson (Grasshopper)

Heerlijke goal van Sigurjónsson die er zelf heel kalm onder blijft. Wel waren er meer volleys dit weekend: Julian Palmeiri (OSC Lille), van ons eigen AZ hebben we Alireza Jahanbakhsh en ook Gonzalo Higuaín (Juventus) mag weer genoemd worden. Speelde gewoon nog voor PEC Zwolle, deze Sigurjónsson. Nou ja, ‘speelde’… Hij werd in januari 2013 gehuurd met optie tot koop, maar pechvogel Rúnar raakte zonder een wedstrijd te spelen al heel gauw geblesseerd en keerde terug naar IJsland. Inmiddels in Zwitserland en dat weten we sinds dit weekend.

    • Jules Seegers