Spaans voetbal

Cillessen maakt debuut bij Barcelona met verlies

Het debuut van Jasper Cillessen bij FC Barcelona is geëindigd in een thuisnederlaag tegen het gepromoveerde Deportivo Alavés (1-2). Met de Champions League-wedstrijd tegen Celtic in het vooruitzicht besloot trainer Luis Enrique om zijn sterspelers Iniesta, Messi en Suárez op de bank te zetten. Alavés won door goals van Deyverson en Ibai Gómez, bij Barcelona scoorde Jérémy Mathieu. Cillessen kon weinig doen aan de treffers. De keeper van Oranje stond in het doel omdat zijn concurrent Marc-André ter Stegen een hamstringblessure had opgelopen tijdens de training. De kans is groot dat Cillessen ook tegen Celtic op doel staat. „Ik voel me op mijn plek hier, omdat ik bij Ajax en het Nederlands elftal al gewend was op dezelfde manier te spelen als FC Barcelona”, zegt Cillessen op de website van de club. (NRC)