Rio 2016

Sneller, hoger, sterker

Foto’s AP/AFP/Reuters

Op de Paralympische Spelen leidt China na de vierde speeldag (zondag) de medaillespiegel, met 92 plakken. Op de foto’s boven de Spaanse baanrenner Juan Jose Fernandez en de Egyptenaar Ibrahim Hamadto. Daaronder het rolstoelbasketbalduel Spanje-Turkije en de Poolse atleet Lukasz Mamczarz. Hij verloor zijn been bij een motorongeluk , zeven jaar later is Mamczarz topsporter. Onder de Duitse Vanessa Low. Ze verloor haar benen toen ze in 2006 werd geraakt door een trein. Zondag verbeterde ze het wereldrecord verspringen (4,93 meter).Nederland staat achtste in het medailleklassement ( 24 medailles: vijfmaal goud, acht keer zilver en elf brons). Het tot nu toe laatste Nederlandse goud was er zondag bij het baanwielrennen voor het duo Tristan Bangma en Teun Mulder, op de 1 kilometer tijdrit. Zaterdag won Jetze Plat met overmacht de olympische triatlon. Zwemster Liesette Bruinsma won de 400 meter vrije slag.

    • Ward op den Brouw