Reality: Love Me Gender

Love Me Gender (EO)
Love Me Gender (EO)

Transgenders in de liefde werden al bezongen door Ovidius, de Kinks (Lola) en in de film The Crying Game. In de realityreeks Love Me Gender helpt de EO nu vijf jonge transgenders bij het vinden van een partner. Want dat is niet makkelijk. De onzekerheid over het lichaam zit in de weg. En hoe vertel je het aan je date, zonder dat hij „al je tanden eruit slaat”?

Het tv-programma is weer een stapje verder in de emancipatie: na het tonen van de transitie in Arie Boomsma’s Hij is een zij moeten de transgenders nu optreden in een doorsnee realityformat: dating met singles. Love Me Gender is een variatie op The Undateables. Dat raamwerk biedt kansen om de bekende kwesties (discriminatie, gevecht voor erkenning, acceptatie) eens zijdelings en luchtiger te benaderen. De geslachtsomslag blijft wel het hoofdonderwerp.

Keurig gedaan, niet eens zo zwaar op de emoties leunend, maar wel nogal serieus. Dat heb je met emancipatie. En het had de helft korter gekund. Na vijftig minuten hebben we nog maar één date gehad.

NPO 3, 20.30-21.25u.