Post

Prijs kerstpostzegels stijgt dit jaar met 1 eurocent

PostNL verhoogt de prijzen voor zijn kerstpostzegels dit jaar met slechts 1 cent. De prijs van een kerstzegel, waarmee voor een lager tarief kerstkaarten kunnen worden verstuurd, is dit jaar vastgesteld op 65 cent. Vorig jaar werden de zegels 5 cent duurder en het jaar daarvoor zelfs 12 cent. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt heeft de prijsverhoging goedgekeurd. Daarbij wordt gekeken naar hoeveel kerstkaarten PostNL verwacht te versturen en hoe hoog de prijzen moeten zijn om de postbezorging in de drukke kerstperiode rendabel te houden. Dat de prijsstijging dit jaar gering is betekent volgens een zegsvrouw dat er naar verwachting niet veel minder kerstkaarten worden verstuurd. Een gewone postzegel voor binnenlandse post kost 73 cent. (ANP)