Manchester City winnaar van beladen stadsderby

Manchester City heeft in de stadsderby tegen Manchester United een flinke tik uitgedeeld, op Old Trafford werd het 1-2.

Vooraf al werd het affiche opgepompt tot de clash tussen de twee duurste teams van de wereld. Beide teams hadden de eerste drie wedstrijden van de competitie gewonnen. In de eerste helft nam City vanaf het begin het initiatief. Na een kwartier zette Kevin De Bruyne City op 1-0 nadat hij Daley Blind op felheid aftroefde. In de 36ste minuut maakte Kelechi Iheanacho de 0-2.

Vlak voor rust deed United wat terug via Zlatan Ibrahimovic, de Zweed is gedeeld topscorer in de Premier League met vier treffers in vier duels.

Na rust kwam United, donderdag in de Europa League tegenstander van Feyenoord, beter in de wedstrijd, onder meer dankzij twee wissels in de rust. Maar door sterk keeperswerk van de debuterende Claudio Bravo bleef City overeind.

Manchester City staat nu alleen aan kop in Engeland en heeft als enige nog geen punt verspeeld. De naaste achtervolger Chelsea verspeelde punten op bezoek bij Swansea City. Onder meer dankzij een goal van Leroy Fer hield Swansea Chelsea op 2-2.

Regerend kampioen Leicester City staat na vier duels zestiende in de Premier League. Zaterdag verloor Leicester met maar liefst 4-1 bij Liverpool. Aanstaande woensdag debuteert Leicester in de Champions League, op bezoek bij het Belgische Club Brugge. (NRC)

    • Diederik Huffels