Journalistiek

NRC drie keer genomineerd voor onderzoeksprijs De Loep

De Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) heeft de nominaties van de Loep 2016 bekendgemaakt. Twee NRC-producties dingen mee naar de prijs in de categorie tekst. De onderzoeksreeks Falende ICT bij de overheid van Derk Stokmans en de onderzoeksverhalen van Marcel Haenen: Mol onderwereld bij nationale recherche. Casper Thomas en Robert Dulmers van De Groene Amsterdammer zijn de andere genomineerden. Zij schreven een reconstructie van de val van Srebrenica. Daarnaast is NRC-redacteur Enzo van Steenbergen genomineerd voor het NRC-Euthanasieonderzoek voor de aanmoedingsprijs voor journalisten onder de dertig. De Loep kent vier categorieën: audiovisueel, tekst, digitaal en de aanmoedigingsprijs. De uitreiking is 18 november.