GriekenlandPremier Tsipras: stop ruzie EU–IMF

Premier Alexis Tsipras
Premier Alexis Tsipras Foto Reuters

De onenigheid tussen de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds over de Griekse schuldencrisis is schadelijk voor het land. Dat zei de Griekse premier Tsipras zondag op een persconferentie in Thessaloniki. Hij riep de EU en het IMF op een definitief akkoord te bereiken over schuldenverlichting. Het herstel van het vertrouwen van de markten in Griekenland wordt vertraagd door de „voortdurende confrontatie” tussen Europa en het IMF, zei Tsipras. Het IMF pleit al langer voor schuldenverlichting, de EU blijft aandringen op financiële hervormingen. De onenigheid belet Griekenland om tijdig in aanmerking te komen voor het obligatie-opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank, aldus Tsipras. (NRC)