Dingen

Het tijdschrift waar je werkt wordt verplaatst, niet naar een andere stad, maar naar een ander land. En jij, als hoofdredacteur, wordt overbodig verklaard. Het overkwam Mary Hessing in januari toen Sanoma’s Eigen Huis en Interieur naar België verhuisde. „Frustrerend”, vond Hessing. „Maar het plezier, de kennis en het netwerk dat ik had opgebouwd liet ik niet zomaar gaan.” Daarnaast dacht Hessing dat er behoefte was aan een interieur- en designblad met meer aandacht voor de mens achter het product en minder poeha. In juli begon de crowdfunding en deze maand verscheen WOTH, wat staat voor wonderful things. Opvallend is de no-nonsensesfeer die WOTH heeft. De interieurs zijn uiteenlopend; ze allemaal mooi vinden is niet mogelijk. In de interieurs en op de spullenpagina’s is ruimte voor humor. Zie bijvoorbeeld de trolley in de vorm van een pijp (hiernaast). Het interieur van kunstenaar Ton of Holland, vol prints, paarse plafondornamenten en een beeld van een paard in clownspak, vat die sfeer goed samen. De opmaak is stevig en kleurrijk. Niet zo verfijnd als veel andere designbladen. Het rammelt zelfs een beetje, maar, zegt Hessing ter verdediging „daardoor ga je het tenminste lezen”. Grappig gevonden is de afsluitende rubriek ‘iets gemist?’, eigenlijk is dat een inhoudsopgave aan de verkeerde kant.