Rapper Boef aangehouden na oproep tot vechtpartij

De politie wist een massale vechtpartij in Tilburg te voorkomen.

Foto: ANP / Bart Meesters

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag de rapper Boef aangehouden nadat hij zou hebben opgeroepen tot geweld in Tilburg. De politie wist eerder die avond een massale vechtpartij in de stad te voorkomen. De vechtpartij zou volgens de politie voortkomen uit een ruzie tussen de rappers Boef en Para Soma.

De politie in Tilburg kreeg zondagavond een melding dat er een massale vechtpartij zou uitbreken. Verschillende bewoners belden naar de politie dat een groep van meer dan honderd mensen gewapend met stokken door de straten liep. De politie zette meer dan veertig politieagenten uit verschillende eenheden in en wist een vechtpartij te voorkomen.

Aanhouding rapper

Een paar uur later heeft de politie rapper Boef aangehouden omdat hij mensen zou hebben opgeroepen om naar Tilburg te komen om te vechten. De politie doet onderzoek naar de zaak.

Op YouTube is een filmpje te zien waarin rapper Boef zegt met rapper Para Soma te willen vechten. Hij zegt op de rapper te wachten in de straat waar Para Soma woont in Tilburg. Er heerst al langer een vete tussen de twee rappers. In andere filmpjes zegt rapper Boef dat de twee met elkaar op de vuist zijn gegaan.

Politieagenten treiteren

Rapper Boef heeft bekendheid verworven met zijn vlog op Youtube. Sommige filmpjes zijn meer dan vijfhonderdduizend keer bekeken. Hij maakte ook een nummer met rapper Gers Pardoel. Op internet zijn ook filmpjes te zien waarin hij politieagenten treitert.