Bank

Circa duizend banen weg bij ABN Amro

Bij ABN Amro verdwijnen de komende drie jaar nog eens 975 tot 1.375 banen. De nieuwe ontslagronde moet vanaf 2020 een bezuiniging opleveren van 200 miljoen euro per jaar. Bij ABN Amro werkten eind vorig jaar zo’n 23.000 mensen. Een woordvoerder bevestigt dat een uitgelekt document met het voornemen, in bezit van de NOS, authentiek is. De top van de bank komt binnenkort met een nieuwe strategie en uit het document blijkt dat ABN Amro vooral simpeler en efficiënter wil gaan werken. Daardoor zijn er minder mensen nodig. De ontslagronde zal deels via natuurlijk verloop gaan, maar ook via gedwongen ontslagen. De ontslagen zullen in de ondersteunende en controlerende diensten vallen, zoals catering, personeelszaken, huisvesting en communicatie. Volgend jaar moeten de meeste banen zijn geschrapt. ABN Amro maakte bij de publicatie van de halfjaarcijfers al bekend dat er nieuwe ontslagronde aankwam. De afgelopen jaren heeft de bank meerdere grote reorganisaties doorgevoerd.

Veel ontslagen bij banken, pagina 19