Accu

Samsung: gebruik van Galaxy Note 7 te gevaarlijk

Elektronicafabrikant Samsung roept consumenten op hun nieuwe Galaxy Note 7 telefoon helemaal niet meer te gebruiken. Vanwege een probleem met de accu kan het toestel vlam vatten of ontploffen tijdens het laden. Samsung stopte vorige week de verkoop en begon met een terugroepactie om de accu te vervangen, nadat 35 gevallen van spontane zelfontbranding gemeld waren. Omdat het aantal incidenten blijft toenemen raadt Sam-sung gebruikers aan het toestel meteen maar in te ruilen.

Verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder KLM, hebben het gebruik van de Galaxy Note 7 verboden. De luchtvaartsector nam soortgelijke maatregelen tegen de elektrische hoverboards die regelmatig spontaan in vlammen uitbarsten. Ook de Amerikaanse overheid raadt het gebruik van de Galaxy Note 7 af.

De beurswaarde van het Zuid-Koreaanse bedrijf kreeg dit weekend een verlies van 7 procent te verwerken. Wereldwijd zijn tot nu toe 2,5 miljoen Galaxy Note 7’s verkocht (per jaar verkoopt Samsung in totaal ongeveer 320 miljoen toestellen). In Nederland is het toestel nog niet te koop. De introductiedatum, begin september, is voorlopig uitgesteld tot oktober. De probleemaccu lijkt afkomstig van Samsungs eigen fabrieken. De Note-serie is Samsungs duurste toestel (vanaf 850 euro) maar het meest verkochte model is de S7-serie. Die heeft vooralsnog geen last van accu-problemen.