Middellandse Zee

Nederlandse stichting redt op eerste dag 350 bootmigranten

De Nederlandse Stichting Bootvluchteling heeft zondag 350 migranten tussen Libië en Malta gered van zee, zo meldt de stichting zelf op Facebook. Het was de eerste dag van haar missie. Onder de migranten waren geen ernstige gewonden. Alle opvarenden zijn naar Sicilië overgebracht. Eén boot was al aan het zinken toen de stichting te hulp schoot. Stichting Bootvluchteling patrouilleert in het gebied tussen Libië en Italië. De stichting wil in elk geval tot en met november reddingsmissies uitvoeren. Zaterdag werden rond de 2.300 migranten in veiligheid gebracht na achttien reddingsoperaties, zo meldde Reuters. De migranten maakten de oversteek in zeventien rubberboten en een ‘normale’ boot. Eind augustus werden op één dag 6.500 migranten gered. (NRC)