Er is er een jarig, hoera, hoera!

Foto Reuters

Moskou vierde zaterdag de Dag van de Stad. Op deze dag wordt de oudste vermelding van Moskou in een kroniek, uit 1147, gevierd. Ook president Vladimir Poetin nam deel aan de festiviteiten voor de 869-jarige Russische hoofdstad. Onder de muren van het Kremlin, voor het mausoleum met het gebalsemde lichaam van Lenin, mengde hij zich onder het gewone volk.

Een verrassingsoptreden was het niet: zijn vaste woordvoerder Dmitri Peskov had vrijdag al aangekondigd dat de president zijn opwachting zou maken op het Rode Plein en een ritje zou maken over de nieuwe Moskouse ringlijn, een treinlijn die zaterdag in gebruik werd genomen.

De afterparty van de Dag van de Stad heeft Poetin overigens niet gehaald. ’s Avonds was hij alweer in de noordwestelijke regio Novgorod. Vissen, met zijn premier Dmitri Medvedev.