Manchester City verslaat United in stadsderby

Manchester United is drie punten achterop geraakt bij de grote rivaal.

Marcus Rashford van Manchester United in actie met Bacaru Sagna van Manchester City.
Marcus Rashford van Manchester United in actie met Bacaru Sagna van Manchester City. Phil Noble / Reuters

Bij het treffen van twee stadsrivalen wist Manchester City zaterdag een gevoelige klap uit te delen aan het thuisspelende United. De club zegevierde met 1-2 op Old Trafford in de Premier League. Goals kwamen van Kevin de Bruyne en Kelechi Iheanacho. United kwam niet verder dan een goal van Zlatan Ibrahimovic.

Van alle ploegen in de Premier League kan alleen Chelsea zondag met een zege op Swansea City op gelijke hoogte komen. United is drie punten achterop geraakt bij de grote rivaal City.

Er werd reikhalzend uitgekeken naar deze vierde competitiewedstrijd van het seizoen. In de titanenstrijd stonden twee teams uit dezelfde stad tegenover elkaar met beide de beste score in de competitie: negen punten. De wedstrijd werd de duurste uit de historie uit het voetbal genoemd, met voor meer dan zevenhonderd miljoen euro aan spelers op het veld.

De Belg Kevin de Bruyne was de grote man bij City. Hij scoorde de eerste goal en schoot bij de tweede goal op de paal, waarna Iheanacho de bal binnen kon tikken. Al voor de rust kwam het op 1-2 te staan. Trainer Mourinho wisselde zijn beide buitenspelers tijdens de rust al om: Jesse Lingard en Henrikh Mkhitaryan maakten plaats voor Ander Herrera en Marcus Rashford. United kwam na de rust niet meer tot een gelijkmaker.

Geen vrienden

De oud-trainers van Barcelona en Real Madrid, die erom bekend staan geen vrienden te zijn, stonden voor de zeventiende keer tegenover elkaar. Guardiola zegevierde voor de achtste keer, Mourinho zegevierde slechts driemaal.

Reuters

Reuters

Manchester United maakte lang de dienst uit in de Britse stad. City zakte eind jaren negentig weg en speelde zelfs even op het derde niveau. Nadat investeerders uit Abu Dhabi in 2008 de club kochten voor 200 miljoen pond (246 miljoen euro), maakte het een snelle opmars met dure spelers. In 2012 kwam het voorlopige hoogtepunt daarvan met het kampioenschap.

Lees ook: Succes is te koop, toont Manchester City na zinderend slotduel