In beeld

De indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s uit de duizenden foto’s die op onze redactie binnenkomen. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten)
Islamitische pelgrims lopen rond de Kaaba in Mekka.
Reuters / Ahmed Jadallah
Een reddingshelikopter vliegt bij een kabelbaan op de Mont Blanc waar 45 mensen een nacht vastzaten, nadat de kabels verstrikt waren geraakt.
AP / Luca Bruno
Nationaal Veiligheidsadviseur Susan Rice en minister van Buitenlandse Zaken John Kerry overleggen in Parijs tijdens een klimaatconferentie.
Reuters / Jonathan Ernst
Nonnen arriveren bij de mis voor de heiligverklaring van Moeder Teresa op het Sint Pietersplein in het Vaticaan.
AFP / Andreas Solaro
Een aanhanger van de weggestuurde Braziliaanse president Dilma Roussef daagt de militaire politie uit bij een protest in Sao Paolo, Brazilië.
AFP / Miguel Schincariol
Tijdens onderzoek naar de populatie is een witte babywalvis gespot met de moeder voor de kust van West-Australië.
AFP / Frederik Christiansen
Afghaanse burgers kijken naar de kapotte ramen die gesneuveld zijn na een ontplofte autobom in Kabul.
AFP / Wakil Kohsar
Aung San Suu Kyi (Adviseur van Staat Myanmar), Lee Hsjen Loong (minister-president van Singapore), Prayut Chan-o-Cha (minister-president van Thailand), Tran Dai Quang (president Vietnam), Thongloun Sisoulith (minister-president van Laos) en Rodrigo Duterte (president Filipijnen) poseren voor een foto tijdens de Azië-top in Vientiane, Laos.
Reuters / Soe Zeya Tun
Grondpersoneel draagt de astronaut Jeff Williams van het International Space Station (ISS) nadat hij is teruggekeerd op aarde in Zhezkazgan, Kazachstan.
Reuters / Maxim Shipenkov / Pool
Paralympisch hardloper Marcia Malsar valt terwijl ze de fakkel draagt door de harde regen tijdens de openingsceremonie van de Paralympics.
Reuters / Ueslei Marcelino
In de straten van Port-au-Prince, Haïti, wordt gespoten met gif tegen muggen om het malaria-, dengue- en zikavirus te voorkomen.
Reuters / Andres Martinez Casares
Een model wordt geïnterviewd tijdens de New York Fashion Week.
Reuters / Lucas Jackson
Voormalig leider van de republikeinen en voormalig Frans president Nicolas Sarkozy verlaat het kantoor van de partij in Parijs, Frankrijk.
Reuters / Gonzalo Fuentes
Mannen zijn aan het werk nadat er door de verkiezingsuitslag in Gabon geweld uitbrak, er werden winkels van het islamitische Hausa-volk geplunderd en in brand gestoken. De politieke impasse duurt nog voort.
AFP / Marco Longari
Verkopers slapen bij tussen hun geiten op een veemarkt in Calcutta, India.
Reuters / Rupak De Chowdhuri
Professionele bergbeklimmers lopen op een koord tijdens het evenement Higline Extreme in de Zwitserse Alpen. De klimmers zijn wel gezekerd met een touw.
Laurent Gillieron / AP
Palestijnse kinderen kijken rond in een zwaar beschadigde woonkamer na een Israëlische aanval in Beit Hanoun. Het Israëlische leger verklaarde later dat de aanval gericht was op Hamas-doelwitten.
AP/ Khalil Hamra
Een strijder van Jaysh al-Islam, een van de machtigste rebellengroepen in Syrië rust uit vlakbij de frontlinie in het dorp Tal al-Siwan, aan de rand van Damascus.
AFP / Sameer Al-Doumy
Het skelet van T. rex Trix staat opgesteld in een zaal van museum Naturalis. Het enige skelet met echte botten van een Tyrannosaurus rex buiten Amerika is te zien tijdens de tentoonstelling T. rex in Town.
ANP / Marten van Dijl