Zeker vier doden bij ontsporen trein in noorden van Spanje

De trein met ongeveer zestig passagiers aan boord ontspoorde ongeveer tweehonderd meter voor het station van het stadje O Porriño.

Foto Anxo Fdez Saborido / AFP

Bij een treinongeluk in het noordwesten van Spanje zijn vrijdagmorgen volgens AP zeker vier doden gevallen en 47 negen mensen gewond geraakt. Dat gebeurde toen een trein met zestig passagiers aan boord rond half tien vlak voor het binnenrijden van het stadje O Porriño ontspoorde. Een van de omgekomen mensen is de Portugese machinist van de trein.

De trein, eigendom van de Portugese spoorwegen, was op weg van Vigo naar de Portugese stad Oporto. De oorzaak van het ongeluk was niet meteen duidelijk. De trein ontspoorde na een bocht, op tweehonderd meter van het station, waarbij de locomotief en de eerste wagon terechtkwamen tegen een viaduct en de andere twee van de rails schoten. Het Spaanse spoorbedrijf liet aan Reuters weten een onderzoek naar het ongeluk in te stellen.

Twitter avatar abc_es ABC.es 🔴 #AMPLIACIÓN Radio Galega confirma 2 víctimas mortales en el accidente de tren en O Porriño https://t.co/fyHd8KriyR https://t.co/Bok9onrlaq

O Porriño ligt zo’n 450 kilometer ten noordenwesten van Madrid, in de provincie Galicië. Het stadje ligt niet ver van Santiago de Compostella, waar drie jaar geleden een trein ontspoorde bij een snelheid van 250 kilometer per uur. Bij dat ongeval vielen destijds 79 doden en 130 gewonden.