Politie arresteert rechts-extremist die op Twitter met aanslag dreigde

De man uit Hoorn dreigde met ‘vergeldingsacties’ tegen asielzoekers.

Archiefbeeld
Archiefbeeld Foto Roos Koole / ANP

De politie in Hoorn heeft vrijdagavond een man aangehouden die op Twitter dreigde met een ‘vergeldingsactie’ tegen asielzoekers. Ook plaatste hij een foto van zichzelf met wat eruit ziet als een automatisch wapen. De politie maakte het nieuws van zijn arrestatie vrijdagavond bekend.

Twitter avatar POL_NHN POL_NHN De man uit Hoorn die #dreigtweets heeft verzonden is vanavond in #Hoorn door een arrestatieteam aangehouden. Politie doet verder onderzoek.

De tweets van de rechts-extremistische man zijn een reactie op een zedenincident in Kampen waar een bewoner van het asielzoekerscentrum in Dronten voor is gearresteerd. De man beweert dat het slachtoffer van dat misdrijf zijn nichtje is.

Heil Hitler

De man, die zich op Twitter “waffen SS 88″ noemt, schrijft:

“Mn nichje verkracht door een asielzoeker van azc in kampen druk met de voorbereidingen voor de vergeldingsactie blood and honour 88″

In een ander bericht schrijft hij “tijd voor actie tegen die asielterreur de voorbereiding zijn in volle gang”. Op zijn Twitteraccount, dat inmiddels is afgeschermd, zijn verschillende Nazi- en White Power-symbolen te zien. De man zegt lid te zijn van neonazi-groepering Blood and Honour en sluit zijn tweets af met “88″, een neonazi-afkorting voor Heil Hitler.

Account gehackt

Volgens Crimesite heeft de Twitteraar verklaard dat zijn account gehackt is en dat het wapen op de foto niet echt is.