General Motors roept ruim 4 miljoen auto’s terug

Wegens een softwarefout gaan de airbags in sommige gevallen niet open bij een ongeluk.

Het mankement heeft al aan zeker één persoon het leven gekost. Foto Stan Honda / AFP

Autofabrikant General Motors (GM) roept wereldwijd 4,3 miljoen eigenaren van het automerk op om met hun wagen naar de garage te gaan. Wegens een softwarefout gaan de airbags in sommige gevallen niet open bij een ongeluk, zo schrijft persbureau AP.

Het mankement heeft al aan zeker één persoon het leven gekost. Daarnaast raakten drie mensen gewond nadat de airbag niet opende na een crash, zo meldt de autofabrikant. Automerken die kampen met het probleem zijn van Buick, Chevrolet, GMC en Cadillac en verkocht tussen 2014 en nu.

Het grootste deel van de auto’s -3,6 miljoen- is verkocht op de Amerikaanse markt en bijna 700.000 elders in de wereld. Volgens de autofabrikant is het euvel aan de airbags snel te verhelpen door een update van de software.

    • Maarten Back