Geen premie zonder groei

Overnames hebben alleen zin als de overnemende partij niet zelfstandig kan uitbreiden of voldoende kosten kan besparen. Dat geldt voor alle sectoren en dus ook voor telecombedrijven. In de telecom komen daar nog drie factoren bij: technologische ontwikkeling, toezicht vanuit een nationale toezichthouder en regeldrift vanuit ‎de Europese Commissie. Dit vanuit de gedachte dat communicatie via telefoon, WiFi en glasvezel een nutsfunctie heeft. De eerst geldt voor alle ondernemingen op een gelijke manier en zorgt voor begrijpelijke hoge kosten. De laatste twee maken het leven van aanbieders erg onzeker. Om die drie redenen zijn de winstvooruitzichten voortdurend te pessimistisch en is telecom niet meer favoriet. Dan worden ook geen overnamepremies meer betaald.

    • Jochen van Barschot