Boze sponsor eist ton van ADO-eigenaar Wang

Foto ANP

Bij eredivisieclub ADO Den Haag dreigt een ontspoorde sponsorrelatie te worden beslecht bij de rechtbank. De Noordwijkse ondernemer Dick van Tintelen is dusdanig boos over geschonden afspraken dat hij de Chinese clubeigenaar Wang Hui voor de rechter gaat dagen. Het is het zoveelste dieptepunt in de China-saga in Den Haag, met gevolg dat er voor de Haagse voetbalclub opnieuw liquiditeitsproblemen dreigen.

Kern van het geschil is de verlenging van een sponsorcontract. Van Tintelen, eigenaar van farmaceutisch groothandel Novum Pharma in Noordwijk, werd in 2012 voor drie jaar shirtsponsor van de club, voor twee ton per jaar. Toen hij daar na drie jaar mee wilde stoppen, liet hij zich door ADO overhalen om voor één jaar bij te tekenen. Clubeigenaar Wang Hui belooft daarbij Van Tintelens producten te introduceren in China. Maar die belofte maakt de Chinees niet waar, ook niet na vele boze e-mails van Van Tintelen.

De sponsor voelt zich aan het lijntje gehouden en stopt met betalen. ADO Den Haag eist nu dat hij de resterende 100.000 euro betaalt, maar Van Tintelen draait het om: hij vindt de 100.000 euro die hij wel heeft betaald al te veel en eist die nu terug via de rechter.

Lees ook: ‘Ik ga meneer Wang laten opdravenbij de rechter’