Champions League-opponent PSV gestraft voor racisme fans

FK Rostov moet tegen PSV een tribune leeg laten als straf voor racistisch gedrag van de fans in de wedstrijd tegen Ajax.

Als gevolg van de uitspraak van de UEFA blijven tijdens de wedstrijd tegen PSV 1500 stoelen in het Rostov-stadion onbezet.
Als gevolg van de uitspraak van de UEFA blijven tijdens de wedstrijd tegen PSV 1500 stoelen in het Rostov-stadion onbezet. Foto: ANP

PSV speelt op 28 september in de Champions League tegen het Russische FC Rostov in een deels leeg stadion. De Russen worden door de Europese voetbalbond UEFA gestraft voor racistisch gedrag op de tribunes tijdens de play-offwedstrijd tegen Ajax. Dat heeft de UEFA vrijdag naar buiten gebracht.

Op 24 augustus speelde Rostov een thuiswedstrijd tegen Ajax in de vierde voorronde van de Champions League, het toernooi waar de club zich na de 4-1 overwinning tegen de Amsterdammers voor plaatste. Tijdens de wedstrijd werden donkere spelers van Ajax racistisch bejegend door Rostov-supporters.

Lees ook: Hoeveel tijd krijgt avonturier Bosz nog?

1500 stoelen leeg

Als gevolg van de uitspraak van de ethische commissie van de UEFA blijven tijdens de wedstrijd tegen PSV 1500 stoelen in het Rostov-stadion onbezet. Het gaat om de oostelijke tribune, waar de harde supporterskern zich bevindt. Het stadion heeft een capaciteit van 15.540 stoelen.

Ook deelde de UEFA mee dat Rostov-verdediger Fedor Koedriasjov voor drie duels is geschorst vanwege zijn rode kaart na een harde overtreding in de wedstrijd tegen Ajax. Hij mist hierdoor de wedstrijd tegen PSV.