Atletiek

Schippers opnieuw tweede

Dafne Schippers heeft vrijdag wederom een sprintduel met de Jamaicaanse Elaine Thompson verloren. De Utrechtse wereldkampioene op de 200 meter boog bij de Memorial van Damme in Brussel, de finale van de Diamond League, voor Thompson op de 100 meter. De olympisch kampioene op deze afstand won in 10,72 seconden, Schippers sprintte naar de tweede plaats in 10,97. Door haar vierde overwinning won Thompson ook de zogeheten Diamond Race op de 100 meter. De prijs is 40.000 dollar en een diamant. Schippers moest genoegen nemen met de tweede plek. De Nederlandse sprintdiva kwam met 10,97 niet in de buurt van haar nationale record van 10,81. „Ik had een fatsoenlijke start, maar toen ik halverwege wilde versnellen, voelde ik mijn hamstrings tegenstribbelen. Ik ben toch blij dat ik het seizoen op deze manier kan eindigen”, zei de 24-jarige atlete, die vorige week in Zürich wel werd gehuldigd als winnares van de Diamond Race op de 200 meter, hoewel ze daar net als in Rio verloor van Thompson (ANP)